Om er een echte stadsmaaltijd van te maken, wordt de Vrijheidssoep geserveerd met drie kleine bijgerechten die goed passen bij de Surinaamse zoete aardappel maissoep van London Loy. Stuur ook jouw recept in. Dit kan jouw signature-dish zijn of een gerecht dat mensen verbindt of een gevoel van vrijheid oproept. Denk aan een lekkere salade, een smeersel voor op brood of een zoet dessert.
Stuur je recept voor vrijdag 7 april in via vrijheidsmaaltijdendenhaag.nl
Wordt jouw recept uitgekozen? Dan mag je jouw gerecht laten proeven door een jury, die onder leiding staat van London Loy. Dit doen we bij Dudok Den Haag (Buitenhof) op maandag 17 april van 13.00 tot 15.00 uur. De jury kiest drie gerechten die het best smaken bij de Vrijheidssoep. De Participatie Keuken serveert deze gerechten tijdens de Vrijheidsmaaltijd in het Museumkwartier. Als winnaar help je mee in de keuken.
Van de drie winnende koks wordt een ‘Soepstory’ gemaakt met een mooie foto voor op de Haagse Vrijheidsmaaltijden website. Dudok biedt alle winnaars een lunch- of dinerbon voor twee personen aan.
Deze receptenwedstrijd is een initiatief van de Haagse organisatie van de Vrijheidsmaaltijden. Met deze receptenwedstrijd wordt de Vrijheidssoep in het Museumkwartier uitgebreid tot Vrijheidsmaaltijd van de stad Den Haag.