Terugblik 2022        Nieuws        Soepstories        Contact

logo Haagse Vrijheidsmaaltijd

Over de organisatie

Sinds 2012 worden er Vrijheidsmaaltijden georganiseerd in het hele land. Wat betekent vrijheid voor de ander, wat wensen we voor elkaar, voor onze kinderen en voor onze stadsgenoten? Hoe maken we samen een stad waarin alle bewoners de ruimte krijgen om zichzelf te zijn? Ook in Den Haag zoeken we op 5 mei de verbinding met elkaar. 

Kwartiermakers Floor Zegers en Anne-lyke van den Elshout van fa-bricage werden door Het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om de Vrijheidsmaaltijden in Den Haag aan te jagen. Dit doen zij met en naast anderekwartiermakers in andere gemeentes in Nederland en op de Antillen.In Amsterdam en Rotterdam is deze maaltijd al enkele jaren een groot succes. Stichting Museumkwartier Den Haag verbond haar naam als mede-initiatiefnemer aan de Haagse Vrijheidsmaaltijden.

Onder de vlag van Stichting Museumkwartier Den Haag organiseert het Haagse productiebedrijf fa-bricage ook in 2023 de Vrijheidsmaaltijd op het Lange Voorhout.

“We kijken terug op een geweldig feest op het Lange Voout. Een hele bijzondere eerste editie! In korte tijd hebben we dit met heel veel betrokkenen neergezet en we willen iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. We zijn trots op alle partners, programmamakers, medewerkers en vrijwilligers die dit initiatief omarmd hebben. Wat was het een geluk om, aan die volle tafels, mensen uit alle wijken van de stad met elkaar in gesprek te zien gaan. We delen de woorden die de burgemeester met ons deelde na vertrek: ‘een ontroerend samenzijn’. Wij hopen op een nieuwe jaarlijkse traditie.” Quote Floor & Anne-lyke van fa-bricage 5 mei 2022

Fa-bricage verzorgt de projectleiding. Hiervoor tuigen ze een team van lokale freelancers en partners op,

Kreativ Events en RF Shows worden betrokken voor de logistieke voorbereiding en uitvoering van het evenement.

De Participatie Keuken is verantwoordelijk voor de catering van de Vrijheidsmaaltijd Museumkwartier en in de wijk.

Voor de publiciteit heeft fa-bricage ensanne ingeschakeld dat met een team van freelancers zorgen dat het evenement online en op social media vertegenwoordigd wordt en word vastgelegd in beeld.Vormgeving: Danny Lelieveld, Fotografie: Anne Reitsma, Website & Social: Merkmaatjes, Pers: Mareille Prevo

Daarnaast is er managementondersteuning van Alttab.

Contactgegevens: vrijheidsmaaltijden@museumkwartier-denhaag.nl

Vrijheidsmaaltijd
Ontmoet op Bevrijdingsdag jouw stadsgenoten op bijzondere wijze. Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid.
Social media
Partners van de Vrijheidsmaaltijden
Stichting Museumkwartier Den Haag- Haagse vrijheidsmaaltijd
Pellegrino- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Nationaal Comite 4 en 5 mei- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Kreativevents- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Gemeente Den Haag- Vrijheidsmaaltijd
Fonds 1818- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Participatie Keuken- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Fabricage- Vrijheidsmaaltijd
Ensanne- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Dudok Den Haag- Vrijheidsmaaltijd