logo Haagse Vrijheidsmaaltijd

Receptwedstrijd

Hoe smaakt jouw vrijheid? Doe mee aan de receptwedstrijd!

Toon jouw kookkunsten aan onze stad. Doe mee aan de receptenwedstrijd voor de Vrijheidsmaaltijd in het Museumkwartier Den Haag.

Op vrijdag 5 mei zijn er weer Vrijheidsmaaltijden in het hele land en ook op veel plekken in Den Haag. Een nieuwe traditie op Bevrijdingsdag waarbij je samen de Vrijheidssoep eet en stadsgenoten ontmoet. Ook dit jaar zijn 500 stadsgenoten uitgenodigd om aan te schuiven op het Lange Voorhout voor de grootste Vrijheidslunch van ons land. Om hier een stadsmaaltijd van te maken zoeken we drie kleine bijgerechten om te serveren bij de Vrijheidssoep.

Welk bijgerecht wil jij de stad laten proeven?

Welk bijgerecht wil jij de stad laten proeven? We zijn op zoek naar gerechten die passen bij een Surinaamse zoete aardappel maissoep. Denk aan een lekkere salade, een smeersel voor op brood of een zoet dessert.

  • Stuur je recept in via onderstaand formulier en doe dit voor vrijdag 14 april.
  • Vul op de website in wat de ingrediënten zijn van jouw bijgerecht voor vier personen.
  • Leg uit hoe je dit bereidt én waarom juist dit gerecht op Bevrijdingsdag gegeten moet worden.

Wordt jouw recept uitgekozen?

Wordt jouw recept uitgekozen? Dan mag je jouw gerecht laten proeven door een jury, die onder leiding staat van London Loy. Dit doen we bij Dudok Den Haag (Hofweg) op maandag 17 april van 13.00 tot 15.00 uur.

De jury kiest drie gerechten die het best smaken bij de Vrijheidssoep. De Participatie Keuken serveert deze gerechten tijdens de Vrijheidsmaaltijd in het Museumkwartier. Als winnaar help je mee in de keuken.

Van de drie winnende koks maken we een ‘Soepstory’ met mooie foto voor op de website. Dudok biedt alle winnaars een lunch- of dinerbon voor twee personen aan.

Vrijheidsmaaltijd
Ontmoet op Bevrijdingsdag jouw stadsgenoten op bijzondere wijze. Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid.
Social media
Partners van de Vrijheidsmaaltijden
Stichting Museumkwartier Den Haag- Haagse vrijheidsmaaltijd
Pellegrino- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Nationaal Comite 4 en 5 mei- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Kreativevents- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Gemeente Den Haag- Vrijheidsmaaltijd
Fonds 1818- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Participatie Keuken- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Fabricage- Vrijheidsmaaltijd
Ensanne- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Dudok Den Haag- Vrijheidsmaaltijd