Terugblik 2022        Nieuws        Soepstories        Contact

logo Haagse Vrijheidsmaaltijd

Receptwinnaars bekend

Om de lunch een Haags karakter te geven is er een wedstrijd uitgeschreven onder de inwoners van de stad om een bijgerecht te bedenken dat de soep aanvult. In Dudok Den Haag kregen de genomineerde-bijgerechten-chefs de mogelijkheid hun gerecht te presenteren aan de drieledige jury onder leiding van London Loy.

Haagse culinaire creativiteit

Na veel overleg, het proeven van de gerechten en de motivatie te horen van de deelnemers, zijn er meerdere winnende gerechten geselecteerd. Het Surinaamse smaakpalet van de soep wordt aangevuld met frisse, authentieke en milde smaakmakers.

  • Er zijn twee winnende salades; een eigentijdse Gado-Gado salade van Anita Dwarka- Ramsaranvan en de Oranje-boven-salade van Joke Ouwekerk. De salades zijn gekozen omdat de frisse smaken de rijke structuur van de Vrijheidssoep perfect aanvullen. Ook is de kleur oranje onlosmakelijk verbonden met elk nationaal feest en wordt de kleur geassocieerd met o.a. kracht, positiviteit en vriendschap. Een mooi eerbetoon aan allen, die na de oorlog het gewone leven weer moesten oppakken.
  • Ook de Perzische Kuku sabzi van Joanne de Bruin viel in de smaak, die een eigen variant van een frittata op tafel zette. Joanne’s gerecht staat symbool voor een nieuw vreugdevol begin. De verse en frisse kruiden geven een aangenaam contrast met de romige Vrijheidssoep.
  • De hekkensluiters zijn twee verschillende ‘small-bites’. Priya Badeloe serveerde een veganistisch pasteitje en Avantina Bhandari liet de jury Indian Masala Sprouts proeven. Beide gerechten sprongen eruit omdat de frisheid van de Masala Sprouts en hartige smaken van de pasteitjes de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappelsoep benadrukken. Alle gerechten zijn uitstekende combinaties bij de Vrijheidssoep en laten de culinaire creativiteit van Haagse stadsgenoten zien. De Haagse lunch belooft een memorabel evenement te worden dat de geest van vrijheid en eenheid viert die Nederland kenmerkt. Alle gerechten worden bereid en geserveerd door de Participatie Keuken. Prik een vorkje mee Iedereen is welkom om de heerlijke Vrijheidssoep en de winnende bijgerechten te komen proeven. Aanmelden voor de Vrijheidslunch is gratis en kan via de website. De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats op 5 mei, vanaf 12.00 uur in het Museumkwartier en wordt een onvergetelijke gebeurtenis. Mis de kans niet om deel uit te maken van deze unieke viering van vrijheid en culinaire creativiteit in Den Haag!

Alle gerechten zijn uitstekende combinaties bij de Vrijheidssoep en laten de culinaire creativiteit van Haagse stadsgenoten zien. De Haagse lunch belooft een memorabel evenement te worden dat de geest van vrijheid en eenheid viert die Nederland kenmerkt. Alle gerechten worden bereid en geserveerd door de Participatie Keuken.

Prik een vorkje mee

Iedereen is welkom om de heerlijke Vrijheidssoep en de winnende bijgerechten te komen proeven. Aanmelden voor de Vrijheidslunch is gratis en kan via de website. De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats op 5 mei, vanaf 12.00 uur in het Museumkwartier en wordt een onvergetelijke gebeurtenis. Mis de kans niet om deel uit te maken van deze unieke viering van vrijheid en culinaire creativiteit in Den Haag!

Vrijheidsmaaltijd
Ontmoet op Bevrijdingsdag jouw stadsgenoten op bijzondere wijze. Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid.
Social media
Partners van de Vrijheidsmaaltijden
Stichting Museumkwartier Den Haag- Haagse vrijheidsmaaltijd
Pellegrino- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Nationaal Comite 4 en 5 mei- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Kreativevents- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Gemeente Den Haag- Vrijheidsmaaltijd
Fonds 1818- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Participatie Keuken- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Fabricage- Vrijheidsmaaltijd
Ensanne- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Dudok Den Haag- Vrijheidsmaaltijd