Terugblik 2022        Nieuws        Soepstories        Contact

logo Haagse Vrijheidsmaaltijd

TV-chef London Loy maakt recept 2023

London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De soep wordt in aanloop naar Bevrijdingsdag in blik verspreid en kan door iedereen op 5 mei worden gemaakt en gegeten, ook tijdens de Vrijheidsmaaltijden die door het hele land plaatsvinden.

De Vrijheidssoep brengt het gesprek over vrijheid op gang tijdens de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. “Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een gesprek is.”

Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep. “Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.”

Bekijk hier het recept!

Vrijheidsmaaltijd
Ontmoet op Bevrijdingsdag jouw stadsgenoten op bijzondere wijze. Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid.
Social media
Partners van de Vrijheidsmaaltijden
Stichting Museumkwartier Den Haag- Haagse vrijheidsmaaltijd
Pellegrino- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Nationaal Comite 4 en 5 mei- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Kreativevents- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Gemeente Den Haag- Vrijheidsmaaltijd
Fonds 1818- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Participatie Keuken- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Fabricage- Vrijheidsmaaltijd
Ensanne- Haagse Vrijheidsmaaltijd
Dudok Den Haag- Vrijheidsmaaltijd